About Us

Akdeniz University Institute of Social Sciences was established by the Decree Law No. 41 dated 20 July 1982 and started its academic activities in the academic year 1992-1993. Apart from the Departments of Health Law, Communication, Women’s Studies and Gender, Museology and Tourism Management, our institute conducts 107 postgraduate programs under a total of 45 departments within 12 faculties.

Lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yapılandırılmasını, yürütülmesini ve geliştirilmesini sağlayarak ulusal ve uluslararası ölçekli evrensel bilgi birikimine katkıda bulunacak araştırmacılar ve uzmanlar yetiştirmektir.

Yürütülmekte olan lisansüstü eğitim-öğretim programları, araştırma etkinlikleri ve toplumsal katkılarla ulusal ve uluslararası alanda tercih edilen bir kurum olmaktır.