Çevrimiçi Panel: “FETÖ, Yurtdışı Yapılanması ve Mücadele Yöntemleri” – 16 Temmuz 2021

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları,

Enstitümüz tarafından 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anısına 16 Temmuz 2021 tarihinde “FETÖ, Yurtdışı Yapılanması ve Mücadele Yöntemleri” başlıklı panel düzenlenmiştir. Açılış Konuşmaları’nı Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Cengiz TOKER, TC. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü  ve TÜRPAV Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Prof.Dr. Suat KOLUKIRIK yaparken, panel iki oturum olarak gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Hayati AKTAŞ’ın oturum başkanlığını yaptığı birinci oturumda TC. Dakar Büyükelçisi, AFAM Başkanı Prof.Dr. Ahmet Kavas, Bahçeşehir Üniversitesi Global Stratejiler Merkezi Başkanı ve Müstafi Tümamiral Doç.Dr. Cihat YAYCI ve TOBB Üniversitesi Tarih Bölümü, TÜRPAV Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Hilmi DEMİR konuşmacı olarak katılmıştır. Kazakistan Atırav Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Karlygash ASHIRKANOVA’nın oturum başkanlığı yaptığı ikinci oturuma ise Ankara HBV Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zakir AVŞAR, MUSİAD Yönetim Kurulu, DEİK Türkiye-Senagal İş Konseyi, Zeki GÜVERCİN, Azerbaycan, Gazeteci Yazar, Agil ALESGER ve Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Muharem Shtavıca konuşmacı olarak katılmıştır.