Fulbright Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursu ve Yüksek Lisans & Doktora Bursu Online Bilgilendirme Toplantısı

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacıları ve bilim adamları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını desteklemektedir. Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, 1949 yılında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuştur ve bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmaktadır.

Komisyon tarafından gönderilen yazı ile Komisyonun burs programlarından olan Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursu ve Yüksek Lisans & Doktora Bursu’nun 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi’nden itibaren geçerli olacağı, ilgili burslara son başvuru tarihinin 7 Nisan 2021 olduğu ve burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye www.fulbright.org.tr web sitesinden ulaşılabileceği bildirilmiştir.

Bu kapsamda Fulbright Ofisi’nden yetkili bir uzman tarafından Üniversitemize özel olarak 15 Şubat 2021 tarihi saat 14:00 da online bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Üniversitemizde lisans eğitiminin 3., 4. Sınıflarında okumakta olup ABD’de yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen ya da halen yüksek lisanslarını yapmakta olup ABD’de doktora yapmak isteyen Türk öğrencilerinin bilgilendirme toplantısına katılmasının faydalı olacağı düşünülmektedir.

Akdeniz Üniversitesi Fulbright Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursu ve Yüksek Lisans & Doktora Bursu online Bilgilendirme Toplantısı
Tarih: 15 Şubat 2021, Pazartesi
Saat: 14:00