Tez Konusunu Belirleyen Eski ve Yeni Öğrenciler YÖK-Tez Merkezine (www.yok.gov.tr) Tez Konularını Tez Veri Giriş Formu ile (e-Devlet şifresi ile) İşlemek Zorundadırlar. Yabancı Uyruklu Öğrenciler Postaneden 99 ile Başlayan Vatandaşlık Numarası ile e-Devlet Şifresi Alabilmektedirler.

Misyon

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Üniversitemiz ve ülkemiz için geleceğin parlak bilim ve eğitim kadrosunu oluşturmak, Yüksek nitelikli Lisansüstü programlarıyla, çağdaş dünya ile bütünleşik eğitim vermek, Doktora ve Yüksek Lisans Tez çalışmalarıyla, Üniversitemizin nitelikli bilimsel araştırmalar ve ürünler vermesine katkı vermek, Sosyal Bilimlerin gelişmesi ve ilerlemesini sağlamak.

Eğitim ve araştırmada kaliteyi sürekli iyileştirebilen bir enstitü olmak