TEZ VE DÖNEM PROJESİ ÖN İNCELEMESİ VE JÜRİ OLUŞTURMA İŞLEMLERİ

-Tez Yazım ve Basım yönergesine göre yapılmayan tezler ve dönem projeleri Enstitümüz tarafından kabul edilmeyecektir.

-Tamamlanan tezler Tez, Seminer ve Dönem Projesi Yazım ve Basım Yönergesi’ne göre öğrenci ve danışmanı tarafından gerekli içerik ve kaynakça kontrolü yapıldıktan sonra bir nüshası spiral ciltli olarak incelenmek üzere Enstitü’ye teslim edilmelidir.

-Tamamlanan tezi Enstitüye teslim etmeden önce, Danışmanı ve öğrencisi tarafından doldurulup imzalanan Tez Kontrol ve Onay Formu ile birlikte Danışman tarafından alınan Turnitin raporunun çıktısı (Danışman tarafından ilk 2 sayfası imzalı) imzalanıp tezle birlikte Enstitüye teslim edilir.

-Turnitin programı harici başka raporlama programlarının çıktıları Enstitü tarafından kabul edilmeyecektir.

–Yönerge’ye göre incelenen ve varsa düzeltmeleri yaptırılan tez, danışmana ulaştırılır. Danışman hocanın Ana Bilim Dalına tez savunma jüri öneri dilekçesi, tez kontrol ve onay formu ve turnitin raporunu ulaştırması ve Ana Bilim Dalı Akademik Kurul Kararı ile alınan karar Enstitüye bildirilmelidir.

–İncelemesi biten Tez, incelenmek üzere ve Tez Değerlendirme Bireysel Raporlarının (Enstitü web sayfası formlar kısmında) jüri savunması öncesi hazırlanması için oluşturulan jüri üyelerine mutlaka ulaştırılmalıdır.

– Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı internet sitesi, Ulusal Tez Merkezi’nden (e-devlet şifresi ile girilebilinen) “Tez Veri Giriş Formu’’ doldurulup kaydedilmelidir.

Misyon

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Üniversitemiz ve ülkemiz için geleceğin parlak bilim ve eğitim kadrosunu oluşturmak, Yüksek nitelikli Lisansüstü programlarıyla, çağdaş dünya ile bütünleşik eğitim vermek, Doktora ve Yüksek Lisans Tez çalışmalarıyla, Üniversitemizin nitelikli bilimsel araştırmalar ve ürünler vermesine katkı vermek, Sosyal Bilimlerin gelişmesi ve ilerlemesini sağlamak.

Eğitim ve araştırmada kaliteyi sürekli iyileştirebilen bir enstitü olmak